Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، عباس وثوق نیا روز سه شنبه در همایش ناظرین نظام فنی روستایی که در اداره کل راه و شهرسازی قزوین برگزار شد، افزود: بدون شک امنیت و آسایش در واحدهای مسکونی روستایی به نظارت بر ساخت و ساز نیاز دارد و اگر روستائیان بدانند که موضوع های مهندسی در این بخش به نفع آنان تمام می شود، همکاری های لازم را با ناظرین فنی به عمل خواهند آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: سازمان نظام مهندسی ساختمان که از سال 74 و براساس مصوبه مجلس شورای اسلامی جهت طراحی، محاسبه، اجرا، نظارت و تعمیر و نگهداری بناها از سوی افراد صلاحیت دار تاسیس شد، در سال 86 در استان قزوین بر اساس تفاهم نامه سه جانبه با بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و اداره کل راه و شهرسازی مسئولیت و نظارت بر امر ساخت و ساز در روستاها را نیز مشخص کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود عمر مفید ساختمان ها در کشور را حدود 30 سال اعلام کرد و یادآور شد: این مساله در مقایسه با استانداردهای جهانی بسیار پایین است.
وثوق نیا ادامه داد: سال گذشته 400 مهندس برای نظارت فنی روستایی در استان ثبت نام کردند که با اعمال فاکتورهایی از جمله بومی بودن، شاغل نبودن، متاهل بودن و برخورداری از پروانه پایه سه، 100 نفر انتخاب و با برگزاری مصاحبه در نهایت 60 نفر از آنان صلاحیت فنی برای نظارت بر ساخت و ساز در روستاهای استان را دریافت کردند.
رئیس اداره نظام مهندسی و مقررات ملی ساختمان اداره کل راه و شهرسازی قزوین هم در این جلسه گفت: به استناد ماده چهار قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان، در محل هایی که وزارت راه اعلام می کند اشتغال به امور فنی ساختمان مشروط به داشتن صلاحیت حرفه ای است و این مساله در مورد مهندسان و کاردان ها از طریق پروانه اشتغال به کار محرز می شود.
حامد عبدالرزاقی افزود: پروانه اشتغال به کار سند رسمی دولتی است که توسط اداره کل راه و شهرسازی استان هاه صادر می شود و افرادی که این پروانه را دریافت می کنند باید در ساخت و سازهای روستایی رعایت مقررات ملی ساختمان را در نظر داشته باشند و ضوابط طرح هادی روستایی را نیز لحاظ کنند.
به گفته وی، رعایت مقررات ملی ساختمان علاوه بر حفظ جان و مال مردم، بخش بزرگی از سرمایه های ملی را که همان بناها هستند را نیز محافظت و باعث صرفه جویی در مصرف انرژی نیز می گردد.
عبدالرزاقی در پایان افزود: برای تهیه نقشه در روستاها دفاتر طراحی و تهیه نقشه های فنی ساخت و ساز روستایی تاسیس می شود که مجوز آن نیز از سوی اداره کل راه و شهرسازی استان صادر خواهد شد.
در حال حاضر 9 هزار و 236 نفر عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان استان هستند،
استان قزوین دارای 85 هزار واحد مسکونی روستایی است که حدود 59 هزار واحد آن (60 درصد) مقاوم سازی شده است.
8054*3013
خبرنگار: رضا اسدی**انتشار دهنده: رضا اولادی

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۹۱۲۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور برخی از سفیران در بیست و هشتمین همایش و نمایشگاه ملی ژئوماتیک

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ همزمان با برگزاری بیست و هشتمین همایش و نمایشگاه ملی مهندسی نقشه‌برداری و اطلاعات مکانی؛ ژئوماتیک ۱۴۰۳ برخی از سفیران و کارشناسان خارجی در محل این رویداد حضور یافتند
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ بیست و هشتمین همایش و نمایشگاه ملی مهندسی نقشه‌برداری و اطلاعات مکانی؛ ژئوماتیک ۱۴۰۳ از ۹ تا ۱۲ اردیبهشت ماه در محل سازمان نقشه برداری کشور در حال برگزاری است.
برخی از سفیران و کارشناسان خارجی علاوه بر حشور در همایش و نشست‌ها و کارگاه‌های تخصصی این رویداد، از غرفه‌های نمایشگاه زئوماتیک ۴۰۳ نیز بازدید کرده و در جریان پیشرفت‌های علمی کشورمان در این حوزه قرار گرفتند.
بیست وهشتمین همایش و نمایشگاه ملی مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی درهشت محور اصلی برگزار می‌شود
۱- ژئودزی و ژئودینامیک (تعیین موقعیت، ناوبری و چارچوب‌های مختصاتی زمین مرجع وغیره) ۲- فتوگرامتری و سنجش‌ازدور (پهپاد، سامانه‌های پویای تولید و به روزرسانی نقشه و اطلاعات مکانی) ۳- سامانه‌ها و زیرساخت‌های اطلاعات مکانی (GIS & SDI) و مدیریت منابع مکانی غیرمتمرکز ۴- آبنگاری (چارت دریایی، تغییرات تراز دریا، ایمنی دریانوردی، کاداستر دریایی) ۵- کارتوگرافی (اطلس‌های پویا، نقشه‌های تعاملی و تقاضامحور، نام‌های جغرافیایی و تقسیمات کشوری) ۶- فناوری‌های نوین در حوزه اطلاعات مکانی (شهر سه بعدی، هوش مصنوعی، اینترنت اشیا، متاورس) ۷- کاربرد اطلاعات مکانی در (دولت الکترونیک، اقتصاد دیجیتال، حدنگاری، آمایش سرزمین، توسعه دریامحور و سامانه‌های تصمیم یارمکانی) ۸- کاربرد اطلاعات مکانی در مدیریت بحران، مدیریت منابع طبیعی، اقلیم و محیط زیست، حمل و نقل، محور‌های برگزاری این رویداد است.
جاویدانه، رئیس سازمان نقشه برداری کشور در حاشیه این مراسم گفت:علوم نقشه برداری با توجه به تغییرات گسترده تکنولوژی در بخش‌های جمع آوری، پردازش و نمایش اطلاعات در سال‌های اخیر تغییرات و پیشرفت‌های زیادی را تجربه نموده است که عدم آگاهی و استفاده از آن میتواند صدمات جبران ناپذیری را بر بدنه برنامه ریزی، تصمیم سازی و مهندسی کشور وارد نماید. این اهمیت وقتی صدچندان میشود که بدانیم بسیاری از داده‌های دنیای امروز دارای مولفه مکانی بوده و بدون آن کارآیی ندارند.
بخش نمایشگاهی زئوماتیک ۱۴۰۳ ، تا ۱۲ اردیبهشت ماه هر روز از ساعت ۹ تا ۱۶ در محل سازمان نقشه برداری کشور آماده بازدید علاقمندان است.

دیگر خبرها

  • شاخص بهره مندی روستا‌های کردستان از راه‌ آسفالته به ۷۵ درصد رسید
  • تخریب ۵۳ بنای غیرمجاز در استان قزوین
  • مدیرکل نظارت، کنترل فنی و استاندارد سازمان نقشه‌برداری معرفی شد
  • معیار تعرفه خدمات مهندسی نباید قیمت ماست باشد
  • سازمان نظام مهندسی بازوی تخصصی راه وشهرسازی آذربایجان غربی
  • انتشار نخستین فراخوان شناسایی سازندگان حرفه‌ای ساختمان در اصفهان
  • پایان باشکوه بیست و هشتمین همایش و نمایشگاه ملی ژئوماتیک ایران
  • حضور برخی از سفیران در بیست و هشتمین همایش و نمایشگاه ملی ژئوماتیک
  • بیست و هشتمین همایش ملی مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی در ایستگاه آخر
  • افتتاح بزرگترین درمانگاه خیّریه روستایی کشور