Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- وضعیت ناجور آپارتمان‌های نوساز در استان قزوین و استاندارد نبودن آسانسورها تردیدها در حوزه نظارت بر ساخت‌وساز واحدهای مسکونی را افزایش داده و برخی ترک فعل‌ها را متوجه دستگاه‌های ناظر کرده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، یکی از معضلات مهم حوزه ساخت‌وساز مسکن در استان قزوین وضعیت نظارت بر عملکرد مهندسان و تخلفات احتمالی آنهاست که طبق قانون بر عهده پلیس ساختمان و سازمان نظام مهندسی ساختمان گذاشته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال این روزها کم نیستند ساختمان‌ها و مجتمع‌های مسکونی‌ای در قزوین که علی‌رغم گذشتن زمان کمی از ساخت آنها شبیه خانه‌های مخروبه هستند و همه دیوارهای آنها از نقاط مختلف ترک برداشته است. با توجه به اعلام رسمی مدیرکل استاندارد قزوین درباره استاندارد نبودن بیش از 80 درصد آسانسورها در ساختمان‌های مسکونی و اداری قزوین در حال حاضر وضعیت نظارت و کنترل مهندسان ناظر در حوزه ساخت‌وساز در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

سازمان نظام مهندسی فقط به دنبال افزایش حق نظارت است

یک مهندس معمار در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قزوین با اشاره به وضعیت نامناسب سازمان نظام مهندسی ساختمان در حوزه عضوگیری گفت: متاسفانه فرق اساسی بین سازمان نظام مهندسی و سازمان نظام پزشکی نبودن سخت‌گیری در سازمان نظام مهندسی است و اینکه هر کسی با یک مدرک مهندسی می‌تواند به راحتی عضو سازمان نظام مهندسی شود.

سیدمحسن حسینی با بیان اینکه رویه سهل‌گیرانه سازمان نظام مهندسی در همه‌ استان‌ها اعتبار این مجموعه را زیرسؤال برده است، افزود: سازمان نظام مهندسی یک استان باید از مجموعه افراد نخبه و برگزیده در هر کدام از رشته‌های عمران، معماری و برق تشکیل شود و هر کسی با هر میزان سواد و تجربیات نباید وارد چنین مجموعه نظارتی مهمی شود.

وی ادامه داد: با وجود اینکه در سازمان نظام مهندسی استان قزوین عضویت ندارم و بیشتر کارم در طرح‌های عمرانی و معماری تهران است، اما اعتقاد دارم همه سازمان‌های نظام مهندسی در استان‌ها بسیار بد عمل کرده و در حوزه‌های توسعه شهری و ساختمانی نه تنها ایده‌ای ندارند؛ بلکه همیشه به دنبال چانه‌زنی برای افزایش حق نظارت مهندسان هستند.

حسینی تصریح کرد: در همین شهر قزوین در بیشتر ساختمان‌ها هیچ اثری از مهندسی نیست و کار ساخت دست چند نفر بسازوبفروش افتاده که برای ساکت کردن ماموران نظارتی یک مدرک کاردانی هم از دانشگاه علمی و کاربردی گرفته‌اند که نه برای آن درسی نخوانده‌اند و نه حتی یک نرم‌افزار مهندسی را یاد گرفته‌اند.

لزوم بازنگری در مورد قانون زمان مسئولیت مهندسان ناظر

اما یکی از ابهام‌هایی که در حوزه نظارت بر ساختمان و ساخت‌وساز وجود داشته، موضوع میزان و زمان مسئولیت مهندسان ناظر ساختمانی است که در قانون اشاره صریحی به آن نشده و به نظر می‌رسد این مسئولیت همیشگی و الی‌الابد است.

معاون عمرانی استاندار قزوین در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه یکی از معضلات مهندسان مشخص نبودن مدت‌زمان مسئولیت آنها نسبت به طرحی است که در آن ایفای نقش کرده‌اند، گفت:‌ این موضوع نیازمند بازنگری و البته باید به شکل ملی دیده شود؛ چرا که نمی‌توان از نظام قضائی یا دستگاه حاکمیتی انتظار داشت این مشکل را حل کنند.

علی فرخزاد رفع مشکل مدت زمان مسئولیت مهندسان ناظر ساختمانی را در حیطه وظایف و اختیارات شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان ایران دانست و تصریح کرد: این شورای مرکزی باید با مراجع قضائی وارد رایزنی شود و برای برطرف کردن ابهام‌های موجود در این حوزه و گنجاندن آن در قانون ساختمان پیشنهادهایی ارائه دهد.

واکنش راه و شهرسازی به ‌کندی اجرای طرح ملی مسکن قزوین / سیر لاک‌پشتی پیشرفت طرح ‌تایید شدسیر لاک‌پشتی پیشرفت طرح ملی مسکن در قزوین / 81 میلیارد تومان پول مردم در بانک خوابیده استیک بام و دو هوای افزایش قیمت مسکن در قزوین/ واقعیت بازار با اظهارات مسئولان یکی نیست

وی با اشار به طرح موضوع بیمه تضمین کیفیت در ماه‌های اخیر اضافه کرد: از آنجایی که عمر ساختمان را نمی‌توان به صورت عمومی دید و هر بخش آن مانند مرحله نازک‌کاری، تاسیسات مکانیکی و برق، معماری و نمای ساختمان عمر متفاوتی دارند، بنابراین مدت زمان مسئولیت در هر بخش متفاوت است که این موضوع هم باید از شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان مطرح و پیشنهادهای مورد نظر برای اجرایی شدن بیمه تضمین کیفیت ارائه شود.

فرخزاد تصریح کرد: متاسفانه این کار انجام نشده و موارد دیگری هم وجود دارد که در سطح کلان و شورای مرکزی ابتر مانده است که باید پرونده آنها دوباره احیا شده و به چرخه اجرایی شدن بیفتد.

سهم نظارت مهندسان نسبت به مسئولیت آنها پایین است

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین هم درباره ارجاع پرونده بسیاری از مهندسان ناظر به دادگاه و دستگاه قضا هم عنوان کرد: آنچه در خصوص حمایت از مهندسان ناظر ساخت‌وساز مورد نظر ماست، تنها دفاع از آنها در مراجع قضایی نیست؛ بلکه این موضوع باید در آخرین مرحله باشد، بلکه در مواردی که قانون سکوت کرده است، باید از طریق تشکل‌های صنفی موضوعات با جدیت بیشتر پیگیری شود.

سید کاظم مجابی افزود: با حل این موضوعات به صورت عام می‌توان گفت حمایت از مهندسان صورت گرفته و توانسته‌ایم حمایت و وظیفه صنفی خود را نسبت به مهندسان و اعضایمان انجام دهیم.

وی همچنین نظارت سهل‌گیرانه بر مهندسان ناظر را رد کرد و ادامه داد: بسیاری از مهندسان ناظر ما به خاطر وجود خلأهای قانونی موجود روزانه دچار مشکلات حقوقی می‌شوند؛ در حالی که سهم آنها از نظارت‌های ساختمانی با وجود مسئولیت‌های حقوقی آنها پایین است.

به گزارش تسنیم، با وجود مشکلات موجود در حوزه ساخت‌وسازهای بی‌کیفیت و غیراستاندارد و همچنین تعداد انبوه تخلفاتی که به راحتی در کمیسیون ماده 100 با جریمه نقدی بخشیده می‌شوند، نمی‌توان دورنمایی مثبتی برای وضعیت ساخت‌وساز به ویژه از جنبه مهندسی و کیفیت در استان قزوین متصور شد.

انتهای پیام/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: طرح ملی مسکن شورای مرکزی نظام مهندسی سازمان نظام مهندسی شورای اسلامی قزوین استانداری قزوین طرح ملی مسکن شورای مرکزی نظام مهندسی سازمان نظام مهندسی شورای اسلامی قزوین استانداری قزوین سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین مهندسان ناظر زمان مسئولیت شورای مرکزی ساخت وساز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۸۸۳۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قطع‌نامه‌ای در حوزه تاب‌آوری و مدیریت بحران برای مسئولان تدوین می شود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا دکتر محمدحسن بازیار رئیس پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله، امروز در نشست خبری که در محل پژوهشگاه برگزار شد با بیان اینکه زمین دائماً در حال تغییر و تحول است و این فرآیند، از گذشته وجود داشته، گفت: اخیرا زمین لرزه‌های با بزرگی بیش از ۴ در مناطقی مانند فاریاب کرمان و خراسان رضوی رخ داد.

وی با اشاره به موضوع دوره‌های بازگشت زلزله در تهران عنوان کرد: این دوره ابتدا ۱۲۰ سال، سپس ۱۵۰ سال و در نهایت به دلیل عدم وقوع زلزله بزرگ در تهران، ۱۷۵ سال عنوان شده است.

بازیار با تاکید بر پیچیدگی پدیده زلزله اظهار کرد: در بم زلزله در جایی به وقوع پیوست که ۲ هزار سال زلزله در آن رخ نداده بود. از این رو زلزله یک پدیده پیچیده است که باید همه موارد آن مدنظر قرار گیرد.

وی با اشاره به نهمین دوره کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی که توسط پژوهشگاه برگزار می‌شود، گفت:این کنفرانس  از ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت ماه در برج میلاد تهران برگزار می‌شود. در این کنفرانس، ۲۱۱ مقاله به صورت شفاهی و ۲۰۴ مقاله به صورت پوستر ارائه می‌شود.

رئیس پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله تصریح کرد: زلزله‌شناسی، پیشگیری و ایمن‌سازی سازه‌ها و مدیریت بحران، محور‌های اصلی این مقالات را تشکیل می‌دهند. سخنرانان خارجی از ۱۵ کشور شامل آلمان، نروژ، یونان، امارات متحده عربی، آمریکا، اسپانیا، استرالیا، برزیل، ترکیه، ژاپن، سوئد، فرانسه، نیوزیلند و هند در این کنفرانس حضور خواهند یافت.

بازیار با اشاره به تمرکز این کنفرانس بر حل مسائل زلزله‌خیزی کلانشهر‌های ایران مانند تهران، تبریز، اصفهان، شیراز و مشهد، گفت: در حاشیه این کنفرانس، ۱۶ کارگاه تخصصی در زمینه‌هایی نظیر ساخت و ساز بر روی گسل، زلزله تهران و طراحی و ساخت بیمارستان‌های مقاوم برگزار می‌شود.

وی افزود: تلاش داریم بر اساس یافته‌ها و بحث‌های این کارگاه‌ها، در پایان کنفرانس قطعنامه‌ای در حوزه ارتقای تاب‌آوری، مدیریت بحران و ساخت و ساز ایمن برای مسئولان و سیاستگذاران تدوین کنیم.

در ادامه عبدالرضا سروقدمقدم؛ عضو هیئت علمی ژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با اشاره به نهمین کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی گفت: ما مخاطرات زیادی از جمله فرونشست، آتش‌سوزی و سیل داریم و ازطرفی تعداد کشته‌ها در تصادفات رانندگی و آلودگی هوا از زلزله بیشتر است و سؤال اینجاست که چرا ما باید این مقدار به بحث زلزله توجه کنیم؟!

سروقدمقدم ادامه داد: امروز ملاک در رده‌بندی مخاطرات دنیا، تعداد کشته‌ها نیست، به عنوان مثال اگر تعداد کشته‌ها در سیل ممکن است زیاد باشد، اما کشور را به خاطر نمی‌اندازد! فقط دو حادثه وجود دارند که با ملاک جدید یعنی تا‌ب‌آوری، کشور را به هم بریزند که آن هم جنگ و زلزله است.

عضو هیئت علمی ژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله گفت: هدف از برگزاری این کنفرانس علمی، علاوه بر بحث درباره یافته‌های جدید علمی، برطرف کردن دغدغه مدیران شهری نیز است. شعار این کنفرانس «زلزله و کلان‌شهر‌ها با تمرکز بر تهران» است چراکه دغدغه مسئولان را در موضوع زلزله تهران کامل شاهد بودیم.

سروقدمقدم تصریح کرد: ایجاد یک اجماعی در این موضوع برای مدیران شهری از اهداف  این کنفرانس است.

وی با تاکید بر ارتقای تاب‌آوری کشور‌ها در برابر مخاطرات، اظهار کرد: بعد از زلزله بزرگ سرپل ذهاب کرمانشاه جامعه مهندسی به این نتیجه رسید که اگر ۴۰ درصد از آیین‌نامه‌ها را در ساخت سازه‌ها رعایت کنند، می‌توانند جلوی بسیاری از تلفات را بگیرند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • قطع‌نامه‌ای در حوزه تاب‌آوری و مدیریت بحران برای مسئولان تدوین می شود
  • معیار تعرفه خدمات مهندسی نباید قیمت ماست باشد
  • حادثه در کرمانشاه جان یک نصاب آسانسور را گرفت
  • سازمان نظام مهندسی بازوی تخصصی راه وشهرسازی آذربایجان غربی
  • (تصاویر) معجزه معماری در اسلو؛ آپارتمان‌های سازگار با محیط زیست!
  • تاریخچه آتش‌سوزی، پیوست ساخت‌وسازها باشد/بیمه در اسرع وقت کارشناسی را آغاز کند
  • این مناطق تهران خانه‌های ارزان‌قیمت دارند + جدول
  • ساخت پلاستیک زنده‌ای که خود را تخریب و تجزیه می‌کند
  • ساخت پلاستیک زنده‌ای که خود را تخریب می‌کند
  • دستاوردهای متروی مشهد و اصفهان به اشتراک گذاشته می‌شود